HTML

Növényt Az Utcákra Mozgalom

Növényt Az Utcákra, avagy zöldebb környezetet a városi parasztnak! :)

Friss topikok

Linkblog

Villamosok a gyepen - hg.hu/epiteszet

2009.05.31. 14:43 ztamasz

Íme a másolás amire már felhívtam figyelmeteket.

 

Elkészült a budai 19-es villamos pályájának újjáépítése: hamarosan megint lesz közvetlen összeköttetés Újbuda és a Batthyány tér között. A sínek közét szürke térkő fedi, több méter széles betonsávval „gazdagítva” a budai Duna-partot. Ez a praktikum szempontjából nehezen indokolható: gyomirtózás nélkül felveri a gaz, a pótlóbuszok és nehezebb járművek alatt pedig gyorsan tönkremegy. Meglepő, hogy a füvesítés gondolata a 19-es erre ideálisnak tűnő vonalán nem merült fel az illetékesekben, pedig Prágától Düsseldorfig akad példa akad rá jó példa bőven. A BKV-nek viszont csak negatív tapasztalatai vannak.

Avillamospályák befüvesítése az elmúlt évtizedben lett óriási divat szerte Nyugat- és immár Közép-Európában is. Nem tudjuk pontosan, hol ütötték fel fejüket a fűszálak először, de annyi bizonyos, hogy Hollandia és Spanyolország, közelebbről Barcelona az elsők között alkalmazták a füvesített pályát. Franciaország, ahol újra felfedezték a buszoknál sokkal környezetbarátabb és megbízhatóbb kötöttpályás közlekedést, ugyancsak élenjár: összesen húsz városban található füvesített pálya, csak ott nem alkalmazzák, ahol gumikerekű villamosok futnak.

 (Gyengébbek kedvéért: a bal oldali kép az ahogy most kinéz a jobboldali az a füves verzió)

1 komment

Címkék: 19 es villamos

A bejegyzés trackback címe:

https://naum.blog.hu/api/trackback/id/tr31154959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ztamasz 2013.04.16. 08:58:47

azóta okosabb lettem, ha nincs gyep akkor el tud menni a mentő, egy jól lerakott térkövezés stabil, megbízható, az öntözés és öntözőrendszer költségeihez képest a gyommentesítés költségei elhanyagolhatóak
süti beállítások módosítása