HTML

Növényt Az Utcákra Mozgalom

Növényt Az Utcákra, avagy zöldebb környezetet a városi parasztnak! :)

Friss topikok

Linkblog

Fa alternatívák

2017.05.01. 17:14 ztamasz

A városokban sokszor előfordul, hogy hiányoljuk az utcákból a fákat. Ekkor persze a városvezetést kezdjük el hibáztatni, hogy sajnálják a parkfenntartásra a pénzt. Ezzel persze nem mindig járunk messze az igazságtól, mert a tapasztalat az, hogy ez tényleg így van. Van persze egy-két kivétel amikor valamilyen érthetetlen módon a közigazgatás szakemberei által előkészített törvénymódosításból a politikusok nem húznak ki egy-két sort és a  jogszabály miatt létrejön egy fásítás. Ilyen volt néhány éve amikor a Józsefvárosi palota-nyegyedben amikor néhány utcában a parkolósávban két-három autóként  ültettek fákat.

(Forrás: Google StreetView Somogyi Béla utca, Budapest)

Másik példa a Fővárosi önkormányzat tavaly indított kampánya aminek részeként 10000 új fát ültettek, melynek egyértelmű célja lerázni a sarat az Önkormányzatról, hogy ciklusok óta nem biztosítottak elegendő anyagi forrást a Főkertnek a hiányzó fák pótlására. Azok számára akik eddig nem tudták volna ezért volt (és talán még mindig) gyakori látvány a városban, az, hogy a kiszáradt fákat nem eltávolították, hanem 2-2,5 m magasságban csak levágták a tetejét (így a pótlási kötelezettséget el tudták odázni).

EZ A  CIKK EGY CSONK. A ROSSZ INTERNETKAPCSOLAT MIATT ELVESZETT A VÉGE. EGYSZER MAJD BE LESZ FEJEZVE, VAGY SEM. ELVÉGRE ÚGYSE OLVASSA SENKI SEM.....

1 komment

Címkék: budapest fa konténer főkert planténer futónövény bálványfa Józsefváros Főváros Zugló Blaha Lujza tér MKKP Kétfarkú ailanthus altissima 10000 fa növénykandelláber Green-City Zöldebb Városokért Mozgalom

A bejegyzés trackback címe:

https://naum.blog.hu/api/trackback/id/tr1312466761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása