HTML

Növényt Az Utcákra Mozgalom

Növényt Az Utcákra, avagy zöldebb környezetet a városi parasztnak! :)

Friss topikok

Linkblog

Lehet, hogy van amikor a Főkert dícséretet érdemel????

2010.06.14. 13:12 ztamasz

Mindenhol szidunk mindenkit. Mindenhol mindenki lop és nem csinál semmit sem - gondoljuk mi és el is hisszük, úgy hogy nem is vesszük észre a tetteket amik esetleg ezt megcáfolják -legalább részben. Remélem a cikk végére viszek egy kis pozitívumot a budapesti olvasók mindennapi életébe.

A minap (amikor elkezdtem írni ezt a bejegyzést kb. egy hete) felmentem a Gellért-hegyre -immár nyugodtan mondhatom kedvenc helyemre- amivel először egy évvel ezelőtt találkoztam. A hely kissé eldugott, a nagy virágkiültetés mellett található. Legjobb tulajdonsága, hogy nem tűnik ápolatlannak (na jó nem nagyon). A trükk valószínüleg abban rejlik, hogy a méhkaptár/ sejtes kiültetésben (ki hogy hívja) évelők vannak, nem tudom kinek jutott eszébe (valószínüleg mindenképp gazdaságos -nem kell évente új növényeket venni). Az évelő növényeket tavaly ültették ki, akkor még nyagyon csenevészek voltak, virágukat ellenben visszavágták, így serkebntve a gyorsabb bokrosodást, egybenövést. Mára a legtöbb helyen egy-két kivétellel (ahol kiloptak egy-két növényt) egybefüggő "szőnyeget adnak".

Nemtudom ki ismeri az évelőket, de a virágjuk általában nem rendelkezik jelentős díszítő értékkel (egy-két hétig, rosszabb esetben egy-két napig szép) ellentétben az egynyáriakkal amik egész nyáron virágoznak. Tehát virág helyett ők habitusukkal, levelükkel díszítenek -persze ezen felül ott van az amikor virágoznak az egy kis extra a mindennapokhoz képest. Az évelők ezzel a tulajdonságukkal, egyszerűen varázslatos hangulatot keltenek a gellért hegy ezen eldugott kis részén.

Mellékelek ez évi áprilisi és juniusi képeket, hogy érzékelhető legyen a változás :D

Ezenkívül meg mindenkinek javaslom, hogy látogasson el ide, szeresse meg a helyet, de legfőképp írjon egy dícsérő levelet a Főkertnek. Azzal a tartalommal, hogy gratulálok, ez nagyon jól sikerült, díjaznánk ha ehhez hasonló helyek a város más nem intenzíven fenntartott területein is megjelennének.

áprilisi képek

 

júniusi képek

Szólj hozzá!

Címkék: évelő gellért hegy főkert

A bejegyzés trackback címe:

https://naum.blog.hu/api/trackback/id/tr552080756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása