HTML

Növényt Az Utcákra Mozgalom

Növényt Az Utcákra, avagy zöldebb környezetet a városi parasztnak! :)

Friss topikok

Linkblog

Ha nincs hely a föld alatt... 1

2010.05.24. 12:24 ztamasz

 Hányszor álltál olyan kis utcácskában ami kiáltott egy fasorért? Sokszor ugye? :) Én is, és nem értettem, miért nem képesek megszüntetni a parkolósávot és a helyére egy tuti kis fasort ültetni. Ma már tudom, hogy nem mindig lehet akárhova az utcába fákat ültetni, mivel a különböző kábeleknek, vezetékeknek kötelező (és szükséges) védőtávolsága van, és ezek ezt nem teszik lehetővé. Mit lehet ilyenkor csinálni?

Néhány ötletem van:

1. Ez kicsit ötlettelen, de a magyar helyzetet ismerve talán van alapja. A lényege egy szóban megfogalmazható: SEMMIT.

2. Ez kicsit merész, de volt rá példa. Nem vesszük figyelembe a védőtávolságot. Odaültetjük a fát húsz év mulva meg mindenki azon háborog, hogy már két napja valamelyik közszolgáltatás nem érhető el, mivel az erős szélben a fa gyökerének a mozgása eltörte, elszakította a vezetéket.

3. Planténert használunk, ennek a fenntartása költséges ugyanis locsolni kell majdnem egész évben, ha megrongáják meg kell javítani, ellenben egy egységes utcabútor családdal kiválló hangulatot képes teremteni a területet használók körében.

4. Ez egy szikra ami az előbb pattant ki az agyamból és még magam sem értek vele egyet. Bizonyos esetekben ha semmi egyéb lehetőség nincs rá, akkor a festést is meglehetne próbálni. Lélektanileg jelenthet valamit, de ezen az elképzelésen még gondolkodni kell.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://naum.blog.hu/api/trackback/id/tr662027280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ztamasz 2011.04.01. 14:04:36

Most jutott eszembe, hogy vissza olvastam ezt a bejegyzést, hogy fenn áll az a lehetőség is, hogy a vezetékeket arrébb rakatjuk
süti beállítások módosítása